Kotlety mielone po włosku

4.5 (169 ocen)

Smak Włoch przemycony do kotletów mielonych.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    3 czubate łyżki bułki tartej
    5-6 łyżek mleka
    1 jajko
    100g startego żółtego sera
    10 zielonych oliwek
    10 suszonych pomidorów z oliwy
    10 średniej wielkości listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą zalewamy mlekiem tak by można było swobodnie zamieszać ją łyżką, ale by nie pływała.
  • 2. Ser żółty tarkujemy, suszone pomidory odsączamy z oliwy, kroimy. Kroimy również oliwki i bazylię.
  • 3. Mieszamy ze sobą mięso, jajko, bułkę z mlekiem, ser, pomidory, oliwki, bazylię, solimy i pieprzymy do smaku.
  • 4. Z masy formujemy kotlety, spłaszczamy je i smażymy na rozgrzanym oleju około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Mięso mielone Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować