Kotlety mielone po meksykańsku

4.49 (171 ocen)

Zwykłe kotlety mielone bardzo mnie nudzą, dlatego staram się by za każdym razem smakowały inaczej. Dziś przedstawiam pikantną wersję meksykańską, z dużą ilością warzyw i kolorów. Są tak barwne, że wręcz uśmiechają się z talerza.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 czerwona papryka
    1/2 pęczka szczypiorku
    2 łyżki bułki tartej
    1 jajko L
    2 krople Tabasco
    1/2 łyżeczki przyprawy chilii
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy.
  • 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kotlety dowolnej wielkości.
  • 3. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować