Kotlety mielone obtoczone boczkiem

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

Alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych, bardzo smaczne, łatwe do przygotowania, idealne na obiad, podane z ziemniakami i surówką. Polecam

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe 500g
    boczek t10 plastrów
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz, suszona natka pietruzki
    kilka kropel sosu sojowego/magi
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone obtoczone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z przyprawami, dodajemy posiekane ząbki czosnku, jajko i tyle bułki tartej, żeby masa była spójna.
  • 2. Dzielimy mięso na 10 części i formujrmy kotleciki.
  • 3. Każdy kotlecik obtaczamy plastrem boczku, spinamy wykałaczką.
  • 4. Smażymy po 3 minuty z każdej strony a następnie przez ok. 15 minut w temperaturze 180-200 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować