Kotlety mielone nadziewane i duszone w śmietanie

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Kotlety z cielęciny faszerowane grillowaną papryką, piklami oraz brokułem uduszone w śmietanie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg cielęciny (łopatka, szynka lub kawałki)
    3 łyżki jasnej kaszki orkiszowej
    4 wiejskie jaja
    2 łyżki wiejskiej śmietany
    szalotka
    sól
    pieprz biały
    zmielony liść laurowy
    zmielone ziele angielskie

    nadzienie:
    2 grillowane papryki
    4 różyczki brokułu
    2 pikle

    gęsi smalec do smażenia

    500 ml gęstej wiejskiej śmietany
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone nadziewane i duszone w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Mięso i szalotkę mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy kaszkę orkiszową, jajka, śmietanę i przyprawy, mieszamy.

    Paprykę kroimy na 4 paski. Pikle kroimy na 4 paski. Papryką owijamy różyczkę brokułu i pikle.

    Mięso dzielimy na 4 porcje.

    Ręce smarujemy smalcem i formujemy na dłoni duży placek. Na mięsie układamy roladkę z warzyw i szczelnie owijamy mięsem.

    Kotlety podsmażamy na smalcu z obu stron na rumiano, a następnie zalewamy śmietaną i dusimy przez 10-15 minut pod przykryciem na wolnym ogniu.

    Kotlety podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować