Kotlety mielone nadziane serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mielone z niespodzianką,tak można podsumować te kotlety. Lubimy niespodzianki,zwłaszcza te pyszne;))

  • 20 min

Składniki:

  • 700g mięsa wieprzowego
    2 duże cebule
    1 łyżka bułki tartej (dodajemy do mięsa)
    jajko
    10 plastrów sera żółtego (u mnie Gouda)
    1szklanka bułki tartej do obtaczania
    łyżeczka soli
    łyżeczka pieprzu
    olej do smażenia (u mnie olej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone nadziane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, następnie mielimy w maszynce.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy na mniejsze części, także mielimy, dodajemy do mięsa.
  • 3. Dodajemy kolejno: jajo, bułkę tartą, sól i pieprz.
  • 4. Całość mieszamy najlepiej rękoma, aby składniki się połączyły.
  • 5. Na dłoń nabieramy łyżkę mięsa, rozpłaszczamy, a na środku kładziemy złożony na 4 plaser sera żółtego.
  • 6. Zamykamy mięso - kotlet, tworząc owal lub kulkę - jak lubicie.
  • 7. Obtaczamy mięso w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczy około 5-6 minut z każdej strony.

Porady

* Zamiast bułki tartej do ciasta możemy dodać namoczoną w mleku kajzerkę. dodałam tartą,gdyż nie miałam pod ręką kajzerki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować