Kotlety mielone nadziane kurkami

0 (0 ocen)

Do lasu zawsze wybieram się z córką i naszym psem.

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego wieprzowego
    100 g małych kurek
    jajko
    mała cebula
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    bułka tarta
    olej do smażenia

Kotlety mielone nadziane kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki myjemy, oczyszczamy z ziemi gotujemy ok 25 minut. Odcedzamy.
  • 2. Do mięsa wbijamy jajko. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę, łączymy. Doprawiamy do smaku. Ewentualnie dodajemy łyżkę bułki tartej, gdy masa jest za rzadka. Formujemy kotlety, w środek każdego wkładamy kilka kurek, zlepiamy i lekko spłaszczamy. Obtaczamy w bułce. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy