
Dodane przez: Jola1977-1977
Sekretem doskonałych mielonych nie jest góra wymyślnych przypraw a nadanie im soczystości a co jeszcze ważniejsze konieczne jest długie wyrabianie mięsa- dokładnie tak jak ciasto drożdżowe . Podczas wyrabiania do mięsa dostają się pęcherzyki powietrza które nadają pulchności. Kolejnym ważnym krokiem jest formowanie kotleta. Nie lepimy go w dłoniach a przerzucamy porcję mięsa z ręki do ręki. Jajko do kotletów także nie jest koniecznością, bez niego rozpływają się w ustach. Wierzch po usmażeniu jest chrupiący zaś środek można jeść łyżeczką - jako dodatek ciągnący się ser żółty.Koniecznie spróbujcie tego patentu na mielone - wychodzą pulchne jak świeże bułeczki a smak nawet nie do opisania :)
Martyna Kuźma
Kotlety mielone na kwaśnej śmietanie z serem żółtym
Dodane przez: ewaeu
Pyszny dodatek do obiadu. Każdemu...
Dodane przez: ewaeu
Pieczone kotlety są zdrowsze od...
Dodane przez: Bożena Z.
smaczne i kolorowe jako dodatek...
Komentarze