Kotlety mielone

5 (165 ocen)

  • 60 min

Tradycyjne mielone z cebulką i czosnkiem. Na obiad z ziemniakami i ćwikłą lub z bułką i majonezem.

  • 60 min

Składniki:

  • NA 8 kotletów
    500 g mięsa mielonego
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 mała kajzerka
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka siekanej natki pietruszki
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
    sól i pieprz

    Ponad to:
    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety mielone 1. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.czosnek W misce umieścić mięso, cebulę, odciśniętą z wody kajzerkę i przyprawy. Dodać jajko i wyrobić ręką na jednolitą masę.
  • kotlety mielone 2. Mięso podzielić w misce na 8 równych części. Zwilżonymi wodą dłońmi formować kotlety, a następnie panierować w bułce tartej.
  • kotlety mielone
3. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu z obu stron na złoto. Podawać gorące. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować