Kotlety mielone

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne i soczyste kotlety

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg łopatki mielonej
    2 cebule
    1 jajko
    bułka tarta
    pieprz
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego mięsa dodajemy startą na drobnych oczkach cebulę, jajko, pieprz, sól i 2 łyżki bułki tartej. Wyrabiamy, jeśli masa jest bardzo ścisła dodajemy pół szklanki wody. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z buraczków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować