kotlety marchwiowo-kalafiorowe

0 (0 ocen)

tanie,łatwe,smaczne, my te kotlety lubimy najlepiej na zimno jako przegryzka z sosem tzatziki, keczupem.........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kalafior 1 średni, marchew 2 sztuki, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1 szklanka, kucharek 1 łyżeczka, koperek siekany 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety marchwiowo-kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. kalafior różyczki, pokrojoną marchew ugotować w osolonej wodzie na "al dente" i wylać na sito - wywar można wykorzystać do zupy jarzynowej........... kalafior i marchew rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i
  • etap przygotowania 2. masa ma być zwarta, jeśli trzeba to dosypać odpowiednią ilość więcej tartej bułki i formować z 1,5 cm grubości kotlety.............. smażyć na rumiano na bardzo gorącym oleju i odkładać na ręcznik papierowy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować