Kotlety kalafiorowe z kapustą

4.5 (194 ocen)

  • 40 min

Powstały w drodze kulinarnego kombinowania. Są przepyszne !

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg kalafiora
    kawałek kapusty (ok. 20dkg)
    4 łyżki potarkowanego sera żółtego
    1 cebula
    6 czubatych łyżek bułki tartej
    1 jajko
    szczypta kurkumy
    majeranek
    gałka muszkatołowa
    sol
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety kalafiorowe z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior i kapustę ugotować do miękkości a następnie rozgnieść na puree.
  • 2. Cebule pokroić w drobna kostkę, podsmażyć z pól łyżeczki przyprawy uniwersalnej a następnie dodać do kalafiora i kapusty. Dobrze wymieszać z bułką tartą, potarkowanym serem i jajkiem. Dodać trochę majeranku, szczyptę kurkumy oraz gałki muszkatołowej. Przyprawić sola i pieprzem.
  • Kotlety kalafiorowe z kapustą 3. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na zloty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować