Proste w przygotowaniu a przy okazji są smacznym urozmaiceniem codziennych obiadów.
Składniki:
5 jajek
7-8 pieczarek
1 mała cebula
2 łyżki natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
1 czerstwa kajzerka
mleko do namoczenia bułki
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
Kotlety jajeczno-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.4 jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać. Cebulę i pieczarki pokroić w małą kostkę, podsmażyć na oleju. W misce połączyć jajka, pieczarki z cebulą, kajzerkę, wbić surowe jajko, dodać natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Komentarze