Kotlety jajeczno-pieczarkowe

0 (0 ocen)

Proste w przygotowaniu a przy okazji są smacznym urozmaiceniem codziennych obiadów.

Składniki:

  • 5 jajek
    7-8 pieczarek
    1 mała cebula
    2 łyżki natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    1 czerstwa kajzerka
    mleko do namoczenia bułki
    bułka tarta do obtaczania
    olej do smażenia

Kotlety jajeczno-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać. Cebulę i pieczarki pokroić w małą kostkę, podsmażyć na oleju. W misce połączyć jajka, pieczarki z cebulą, kajzerkę, wbić surowe jajko, dodać natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Porady

Porcja na 2-3 osoby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy