Kotlety jajeczne z żółtym serem

4.5 (160 ocen)

Szybkie i pyszne.

Składniki:

  • 7 jajek
    1 czerstwa bułka
    ½ szklanki mleka
    100 g startego żółtego sera
    1 łyżka miękkiego masła
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    szczypiorek
    natka pietruszki
    sól, pieprz
    tarta bułka do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety jajeczne z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 6 jajek gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do jajek, następnie dodajemy ser, masło i śmietanę, surowe jajko oraz zioła, wyrabiamy na gładką masę. Doprawiamy do smaku i formujemy małe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki. Podajemy z surówką i ziemniakami lub jako przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować