Kotlety jajeczne z wędzonym łososiem

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Takie kotlety są bardzo smaczne, lekkie. Smakują zarówno podane na ciepło z ziemniakami i sałatką, jak również podane na zimno jako pyszna przekąska. Polecam :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 12 jajek
    150 gr wędzonego łososia
    1 łyżka posiekanej pietruszki (może być mrożona)
    2 łyżki bułki tartej + do panierowania
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    Sól, pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Kotlety jajeczne z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jajek ugotować na twardo w osolonym wrzątku. Ugotowane przelać zimną wodą, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Porady

Składniki podane na ok.8 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować