Kotlety jajeczne z koperkiem

5 (178 ocen)

  • 35 min

pysznie i zdrowo.... Polecam szybkie i tanie kotleciki...w smaku wspaniałe!!!!

  • 35 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 cebula
    2 łyzki masła lub oleju do smażenia
    2 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz,
    gałka muszkatałowa,
    świezy koperek
    oraz
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Kotlety jajeczne z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w kostke i podsmażamy .
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy , obieramy ze skorupek i kroimy w kostke.Łączymy je z surowym jajkiem, cebula, posiekanym koperkiem , 2 łyzkami bułki tartej.Na koniec przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, sola i gałka maszkatałową.
    Formujemy podłużne kotleciki , obtaczamy je w bułce tartej, nastepnie w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.Smażymy z obu stron na rumiano.Smacznego:):)

Porady

wychodzi 5 kotletów jesli masa jest za rzadka , dodaj wiecej bułki tartej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować