Kotlety jajeczne z koperkiem

0 (0 ocen)

Przepis znalazłam w dodatku kulinarnym miesięcznika Świat Kobiety.

Składniki:

  • 10 jajek

    2 cebule

    1 pęczek koperku

    kilka gałązek natki

    bułka tarta

    olej do smażenia

    sól, pieprz

Kotlety jajeczne z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwa jajka odłóż, resztę ugotuj w osolonej wodzie na twardo, lekko przestudź, obierz i drobno posiekaj. Obrane i posiekane cebule przesmaż na oleju. Koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj.

    Do masy jajecznej dodaj cebulę, koperek, natkę, 2 surowe jajka i 1-2 łyżki bułki tartej. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Formuj kotlety, obtaczaj w bułce tartej i usmaż na oleju na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy