Kotlety jajeczne z groszkiem

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 4 osób

Świetny pomysł na bezmięsny obiad

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    10 jajek,
    3/4 szklanki mrożonego groszku,
    cebulka zielona,
    2 łyżeczki chrzanu,
    sól,
    pieprz,
    tłuszcz do smażenia ( użyłam klarowane masło ),
    1 mała bułka namoczona w mleku,
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety jajeczne z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety jajeczne z groszkiem 1. Groszek wrzuć do wrzątku i gotuj 2 minuty. Groszek przełóż do sitka i zalej zimną wodą. Ugotuj na twardo 8 jajek. Ostudzone jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj surowe jajka, groszek , pokrojoną zieloną cebulkę, chrzan oraz namoczoną bułkę. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować