Kotlety jajeczne z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne lecz z charakterem kotlety jajeczne z chrzanem i szczypiorkiem. Bardzo dobrze smakują jako dodatek do gotowanych ziemniaków i sałatki z ogórków kiszonych.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    2 łyżki ostrego chrzanu
    1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    sól , pieprz
    3-4 łyżki bułki tartej
    olej rzepakowy do smażenia

Kotlety jajeczne z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać , umyć , zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Wbić jajko surowe , dodać chrzan i przyprawy.
    Wsypać szczypiorek i bułkę tartą.
    Delikatnie wymieszać składniki.
  • 2. Dłońmi formować owalne kotlety.
    Na patelni rozgrzać olej , smażyć kotlety na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy