kotlety jajeczne

0 (0 ocen)

  • 30 min

ulubiony piątkowy obiad mojej rodziny

  • 30 min

Składniki:

  • • 12 jajek, 10 ugotowanych na twardo 2 surowe
    • 1 pęczek zielonej pietruszki
    • Sól, pieprz,
    • Bułka tarta
    • Olej do smażenia

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać posiekaną pietruszkę i surowe jajka.
  • 2. Doprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą tak aby z masy można było uformować kotlety.
  • 3. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej smażyć na złoty kolor na oleju.

Porady

dla zaostrzenia smaku można dodać 1 ząbek czosnku. smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy