Kotlety jajeczne

5 (148 ocen)

  • 30 min

Pyszna alternatywa mięsnych kotletów mielonych.

  • 30 min

Składniki:

  • 12 jajek
    pęczek ziół (natka pietruszki ,szczypiorek ,koperek)
    bułka tarta
    łyżka chrzanu
    łyżka musztardy dijon (lub rosyjskiej)
    sól ,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jajek gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i siekamy. Opłukane zioła osuszamy ,drobno siekamy ,dodajemy wraz z surowymi jajkami do ugotowanych. Dodajemy chrzan ,musztardę i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju ,na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować