Kotlety jajeczne

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

W sam raz na bezmięsny obiad.

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól i pieprz
    łyżeczka vegety
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    4 łyżki bułki tartej + do panierowania
    olej do smażenia

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 8 jajek ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do ugotowanych jajek wbić 2 surowe jajka, dodać 4 łyżki bułki tartej i posiekany szczypiorek. Całość doprawić solą, pieprzem, vegetą oraz czosnkiem granulowanym. Uformować kotlety, lekko spłaszczyć, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy