Kotlety grzybowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mój niedzielny obiad to kotlety grzybowe. Podawać z ziemniakami i surówką. Polecam są pyszne

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg korzonków grzybowych z prawdziwków
    1 bułka sucha
    3 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    sól.pieprz
    przyprawa kucharek
    1 cebula
    3 łyżki smalcu
    olej do smażenia
    1/2 szklanki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korzonki z grzybów oczyścić, odgotować, przekręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć, dodać do grzybów. Cebulę pokroić w kostkę , poddusić na smalcu, dodać do masy grzybowej. Następnie dodać jajko, bulkę tartą, sól.pieprz, przyprawę, wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować