Kotlety fasolowe z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Danie idealne na postny obiad, z ręką na sercu mogę je polecić wszystkim zwolennikom rybnych specjałów.

Składniki:

  • Składniki na ok. 10 sztuk:

    1 mała puszka ugotowanej na parze fasoli cannellini firmy "Bonduelle"
    3 średnie ziemniaki
    1 puszka tuńczyka w wodzie
    3 małe ogórki konserwowe
    2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
    1 łyżeczka musztardy
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    bułka tarta do obtoczenia kotletów
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety fasolowe z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę i tuńczyka odsączyć na sicie.
  • 2. Ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie. Ugotowane utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
  • 3. Fasolę i tuńczyka rozgnieść dokładnie widelcem na papkę, połączyć z ziemniakami. Do masy dodać starte na tarce ogórki konserwowe, szczypiorek i musztardę. Wbić jajko i wsypać 2 łyżki bułki tartej, masę dokładnie wymieszać. Gdyby kleiła się zbytnio do rąk, dodać jeszcze odrobinę tartej bułki. Masę przyprawić solą i pieprzem. Formować okrągłe kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować