Kotlety drobiowe z sosem Teriyaki

3.67 (3 ocen)

  • 29 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Takich kotletów drobiowych jeszcze nie jedliście, ich smak jest niesamowity, rozpływa się w ustach.
Chcesz zaskoczyć rodzinę, gości, szukasz nowych pomysłów, oto przepis dla Ciebie.

  • 29 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 łyżki bułki tartej
    • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
    • 1 całe jajko
    • Olej do smażenia
    • 1 szk. sosu teriyaki
    • Sól
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety drobiowe z sosem teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Mięso kroję bardzo drobno, wbijam jajko, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewam sos sojowy, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą. Mięso dokładnie wyrabiam, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju.
  • sos 2. 2. Następnie wlewam sos i gotuję około 10 minut.
  • kotlety 3. 3. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
    4. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować