Kotlety drobiowe w serowej panierce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Banalnie prosty przepis na domowe kotlety w serowej panierce. Idealnie smakują z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i startym ogórkiem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    Sól
    Pieprz
    300 g żółtego sera Gouda
    6 jajek
    2 szklanki bułki tartej
    Olej do smażenia

Kotlety drobiowe w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Ser ścieramy na bardzo drobnych oczkach. Przygotowujemy trzy miski i w każdej umieszczamy kolejno - starty ser, bułkę tartą i rozmącone jajka (doprawione solą i pieprzem). Filety z kurczaka panierujemy w jajku, następnie w serze. Mięso dociskamy do sera aby przylepiło się go najwięcej. Następnie ponownie panierujemy w jajku i na końcu w bułce tartej. Kotlety smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy