Kotlety drobiowe w panierce z chleba

4.5 (153 ocen)

Lubię filety z kurczaka toteż staram się je urozmaicać na różne sposoby. Te panierowane w kruszynkach chleba są niezwykle chrupiące i pyszne. Dodatkowo panierka ta jest świetnym sposobem na wykorzystanie pozostałego lekko już czerstwego chleba.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    8 kromek chleba białego
    sól, pieprz
    mąka
    1 jajko
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Kotlety

Kotlety drobiowe w panierce z chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka umyć, pokroić na kotlety i lekko rozbić, doprawiając solą i pieprzem. Chleb pokruszyć w małe kawałki (bez skórek z chleba, tylko "miąższ"). Kotlety panierować w mące, jajku i kruszynkach chleba. Smażyć na oleju z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować