Kotlety drobiowe po francusku (pieczone)

4.5 (205 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Ta odsłona drobiowych kotletów wyjątkowo przypadła nam do gustu:). Są miękkie, delikatne w smaku, rozpływają się w ustach. Smażone będą równie smaczne, ja postawiłam na wersję odchudzoną:).

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 pęczek szczypiorku
    3 łyżki musztardy francuskiej
    2 marchewki
    2 jajka
    4 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (205 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety drobiowe po francusku (pieczone) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety drobno siekamy. Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, szczypiorek drobno kroimy.
  • 2. W misce łączymy ze sobą filety, szczypior, musztardę, marchew, jajka i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po czubatej łyżce powstałej masy, formujemy płaskie, okrągłe kotlety. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować