Kotlety chlebowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dobry sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Proste i smaczne:)

  • 45 min

Składniki:

  • bochenek czerstwego chleba
    3 szklanki mleka
    2-3 cebule
    4 jajka
    mąka ziemniaczana (około 3 łyżki)
    sól,pieprz, przyprawa uniwersalna
    olej
    bułka tarta

Kotlety chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb pokruszyć i namoczyć w mleku. Dokładnie odcisnąć. Dodać pokrojone w kostkę cebule, jajka, mąkę, przyprawy i wymieszać wszystko na gładką (dość gęstą) masę. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Można polać sosem czosnkowym lub keczupem.

    Polecam też wersję z papryką i boczkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy