1 brokuł
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 cebula
kilka łyżek bułki tartej (ja użyłam razowej, ale nie jest to konieczne)
1 jajko
sól, pieprz, słodka papryka
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kotlety brokułowo- jaglane
1.
Brokuł ugotować. Odcedzić, rozgnieść widelcem i odstawić do ostudzenia. Oczywiście możemy również zamiast tego po prostu go zblendować.
2.
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Odstawić do przestudzenia.
3.
Kaszę ugotować i odstawić do ostudzenia. Pamiętajcie o wypłukaniu kaszy przed gotowaniem!
4.
Wszystkie składniki połączyć, dodać jajko, 2-3 łyżki bułki tartej i całość przyprawić.
5.
Wszystko dokładnie wymieszać.
6.
Formować kotlety, panierować je w bułce tartej.
7.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze