Kotlety Ala polonezy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ser zmieszany z pieczarkami i otulony mięsem to pyszna propozycja na niedzielny obiad. Mięso jest soczyste a serek nadaje wyrazistego smaku.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 25 dag pieczarek
    • 2 serki topione
    • Sól
    • Pieprz
    • Cebula
    • Bułka tarta
    • jajko

Kotlety ala polonezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta z kurczaka mielimy na maszynce.
  • jajko 2. Wbijamy jajko
  • bułka tarta 3. Wsypujemy bułkę tartą.
  • przyprawy 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • 5. Dokładnie mieszamy.
  • cebula 6. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozegranym oleju .
  • pieczarki 7. Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli.
  • pieprz 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • serki 9. Gdy pieczarki są już dobre dodajemy serki i prużymy do momentu rozpuszczenia.
  • farsz 10. Robimy kotlety w każdy środek kotleta wkładamy farsz, panierujemy w bułce tartej.
  • kotlety 11. Smażymy z obu strony na rozgrzanym oleju.
  • kotlety 12. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy