Kotlety a'la gołąbki

  • wyświetlono: 386 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna i mniej pracochłonna wersja tradycyjnych gołąbków.

  • 10 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

- mięso mielone wieprzowo-wołowe 1 kg
- główka małej młodej kapusty
- 300 gram ugotowanego wg przepisu ryżu
- 2 kajzerki namoczone w mleku
- 2 jajka
- sól, pieprz, słodka papryka, majeranek, czosnek granulowany do smaku
- bułka tarta
- olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety a'la gołąbki

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy do miękkości, studzimy.
    Do miski przekładamy mięso, namoczone w mleku bułki, ugotowany ryż, jajka, ostudzoną kapustę i wszystkie przyprawy w ilości wg uznania.
    Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy nieduże, płaskie kotlety, obtaczamy w bułce tartej,smażymy z obu stron. Wstawiamy do piekarnika na 180 st. na około 20 minut.

    Podajemy z sosem pomidorowym- u mnie ze świeżych pomidorów, do tego młode ziemniaczki, koperek i buraczki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kotletygołąbkimłoda kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

image-00b2sag

Dodane przez: magda1611

A'la gołąbki z piersi kurczaka

Moje dzieci nie jadaja kapusty...

image-019f55i

Dodane przez: AgaAgnieszka

Filet a'la gołąbki

Smaczna,szybka prosta w wykonaniu.Gdy...

Danie a'la gołąbki

Dodane przez: nadia180

Danie a'la gołąbki

Bez owijania w bawełnę ;-)

PIECZONE PULPETY A'LA GOŁĄBKI

Dodane przez: Ciachospad

PIECZONE PULPETY A'LA GOŁĄBKI

Szybsza wersja tradycyjnego dania

image-1aubdhh

Dodane przez: Barbunia

Faszerowana cukinia a'la gołąbki

Świetny sposób na wykorzystanie...

Mega kotlety a’la gołąbki

Dodane przez: Gregorhspeed

Mega kotlety a’la gołąbki

Tzw gołąbki na szybko, w naszej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE