Kotlet z udka kurczaka

  • wyświetlono: 373 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Proponuję troszkę inną formę podania udka kurczaka. Z jednego udka wychodzi wielki kawałek mięsa, z którego robię dwa kotlety. Inaczej porcja jest dla mnie za duża :)

  • 2 porcje
  • 30min
  • Średni

Składniki

1 udko kurczaka
sól, pieprz, słodka lub ostra papryka w proszku ( jak kto woli )
1 jajko
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet z udka kurczaka

  • 1. Z umytego i osuszonego udka zdejmujemy skórę i usuwamy tłuszcz.
    Nacinamy od zewnętrznej strony i ostrożnie odcinamy mięsko od kości. Powstały płat mięsa przecinamy na pół tworząc dwa kotlety. Każdy doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką a następnie panierujemy w mące pszennej, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    Smażymy z obu stron aż się zarumieni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kotletudko kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlet pożarski z kurczaka

Dodane przez: jolanta50

Kotlet pożarski z kurczaka

Wyśmienity na obiad

roladki

Dodane przez: marycha913

roladki z udka kurczaka

Ulubione roladki mojego męża

Udka z kurczaka w pomarańczach

Dodane przez: igraszki losu

Udka z kurczaka w pomarańczach

Aromatyczny, soczysty i chrupiący...

nadziewane udka z kurczaka

Dodane przez: Anitka0804

Nadziewane udka z kurczaka

Gdy znudziły wam się klasyczne...

Kotlet pożarski, ziemniaki, buraczki.

Dodane przez: weronika63

Kotlet z kurczaka, ziemniaki, buraczki

Delikatne kotlety z piersi kurczaka,...

Pieczone udka

Dodane przez: Milena127

Pieczone udka z kurczaka

Dzięki papryce słodkiej udka są...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE