Kotlet z karkówki z serem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Typowy kotlet zagorzałego mięsożercy, gruby, soczysty, chrupiący i ciągnący :)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 grubszy kotlet z karkówki
    jajko i bułka tarta do panierowania
    smalec do smażenia
    sól, pieprz
    2 plastry sera żółtego
    posiekany ogórek konserwowy na wierzch
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet z karkówki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z karkówki rozbić tłuczkiem nie za bardzo cienko, przyprawić, obtoczyć w jajku i bułce tartej.
    Smażyć na rogrzanym tłuszczu na średnim ogniu z jednej strony, po odwróceniu położyć plastry sera, teraz smażyć pod przykryciem aby ser ładnie się rozpuścił, na talerzu posypać kawałkami ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować