Kotlet z karkówki podpiekany z ananasem i serem

4.75 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Dla 2 osób

Wyszły mi kotlety olbrzymy, akurat taka była karkówka, mąż szczęśliwy, bo typowy mięsożerca, ja miałam na dwa dni do spóły z psem :) Kotlety w tej postaci nabierają wilgoci z ananasa i smaku roztopionego sera, przez podpieczenie są mięciutkie :)

  • 35 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 plastry z karkówki wieprzowej grubości ok. 2,5 cm
    sól, pieprz, czosnek granulowany do przyprawienia
    2 małe roztrzepane jajka do panierowania + dobra bułka tarta (najlepiej swoja z bułek)
    2 plastry ananasa
    4 plastry sera żółtego
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlet z karkówki podpiekany z ananasem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowane płaty karkówki rozbić na grubość jaką się lubi, posypać przyprawami, panierować w jajku i bułce tartej, usmażyć na rumiano z obu stron.
    Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić kotlety obłożone plastrami ananasa i sera żółtego, przypiekać 10 minut.
    Podać dowolnie, u mnie z ziemniakami puree i surówką z zielonych pomidorów, smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować