Kotlet wieprzowy w panierce z krakersów

0 (0 ocen)

  • 15 min

Na pomysł na panierkę wpadłam całkiem przypadkiem, ponieważ skończyła mi się bułka tarta.Krakersowa panierka sprawia, że kotlety są bardzo chrupiące.

  • 15 min

Składniki:

  • paczka plastrów schabu wieprzowego
    ok.150 g krakersów
    2 jajka
    mąka
    łyżeczka ostrej papryki
    pieprz
    sól

Kotlet wieprzowy w panierce z krakersów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu lekko rozbijamy. Do jajek dodać ostrą paprykę, sól oraz pieprz, wszystko wymieszać. Schab panierować najpierw w mące potem w jajku a na końcu w krakersach. Kotlety smażyć na rumiany kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy