Kotlet wieprzowy w chipsach

0 (0 ocen)

Kolejna wariacja na temat zwykłego schabowego

Składniki:

  • - 4 kotlety schabowe
    - mąka do panierowania
    - 2 jajka
    - 120g chipsów ( u mnie ziemniaczano-serowe)
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie

Kotlet wieprzowy w chipsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienko. Jajka rozkłócamy widelcem, dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie. Na osobnym talerzyku rozsypujemy mąkę a na trzecim rozgniatamy drobno chipsy. Panierujemy kotlety najpierw w mące, potem w jajku a na koniec w chipsach. Rozgrzewamy dobrze tłuszcz na patelni i smażymy na średnim ogniu, żeby nie przypalić chipsów a usmażyć kotlet.

Komentarze

Podobne przepisy