Kotlet wieprzowo-drobiowy z nadzieniem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki opłucz ,osusz i pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej masło,wrzuć pieczarki i smaż do miękkości,dopraw do smaku solą i pieprzem.
Liście z kapusty opłucz pod bieżącą wodą i wrzuć do garnka z gotującą,osoloną wodą i gotuj około 5-10 minut,wyciąg z wody.
2.Plastry schabu i filety z kurczaka rozbij cienko tłuczkiem do kotletów.
Oprósz solą i pieprzem,a filety dodatkowo natrzyj paprykami.Odstaw na 10 minut na bok.
3.Po tym czasie na każdy płat schabu połóż ugotowany liść kapusty,porcję pieczarek,przykryj płatem mięsa z fileta,zlepiając jego brzegi wokoło.
Panieruj najpierw w bułce tartej,potem w jajku i znów w bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Komentarze