kotlet w musztardowej panierce

  • wyświetlono: 5632 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 2

Niby zwykły kotlet, a w smaku bardzo oryginalny. Musztardą zastępujemy jajko, dzięki temu mięsko jest soczyste i ma ładny kolor po upieczeniu. Możemy użyć ostrej musztardy, wtedy smak będzie bardzo wyrazisty.

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 10min

Składniki

pierś z kurczaka
czosnek
sól
2-3 łyżki musztardy
1/3 szklanki mleka
mąka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

kotlet w musztardowej panierce

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na kotlety, każdy rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i natrzeć mięso. Mleko wymieszać z musztardą. Kotlety panierować w mące, musztardzie z mlekiem i bułce tartej. Smażyć jak zwykłe kotlety.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadmusztardapierś z kurczakakotletdrób obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlet z indyka w zielonej panierce

Dodane przez: mojacalabria

Kotlet z indyka w zielonej panierce

Kotlety panierowane znamy wszyscy...

kotlety w musztardowej panierce

Dodane przez: ao12

Kotlety wieprzowe w musztardowej panierce.

Kotlety dla miłośników musztardy.

image-0yab02l

Dodane przez: beniawojt

Kotlety śmietanowo-musztardowe w gryczano-pszennej...

Delikatne, soczyste mięsko w zdrowej,smacznej...

Kotlet na szybko bez panierki

Dodane przez: luna19

Kotlet na szybko bez panierki

Z tego wzglądu ze dzień był dzisiaj...

image-1gcr9hm

Dodane przez: joanna1974

Kotlet z piersi na rukoli w parmezanowej...

tradycyjny kotlet z piersi kurczaka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE