Kotlet schabowy w ekstra panierce

  • wyświetlono: 470 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

mega schabowy, namaczany w mleku z chrupiącą panierką

  • 10 porcje
  • Łatwy

Składniki

ok 0,5 kg. schabu
mąka
bułka tarta
2 jajka
mleko
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet schabowy w ekstra panierce

  • Mega schabowy1. Schab pokroić na plasterki, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Do miski wlać zimne mleko i przełożyć plastry schabu tak aby były dokładnie zamoczone. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie wyciągać kotlety i każdy dokładnie obtoczyć najpierw w mące, później w jajku a na koniec w bułce tartej. Kotlety smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jajkomąkamlekokotlet schabowybułka tarta

Komentarze

Podobne przepisy

schabowy

Dodane przez: Anitka0804

Schabowy w musztardowej panierce

Tradycyjny schabowy w nieco odmienionej...

Schabowy w panierce ziemniaczanej

Dodane przez: Cukiereczek

Schabowy w panierce ziemniaczanej

Schabowy nie musi być nudny, wystarczy...

schabowy

Dodane przez: marta625

Schabowy w chrupiącej panierce

Tradycyjny kotlet w nieoczywistej...

schabowy z płatkach kukurydzianych z papryką

Dodane przez: Neblina36

Schabowy w kukurydziano-paprykowej panierce

Prosta propozycja podania schabowego...

młoda kapusta jak schabowy w panierce

Dodane przez: ziutula

Młoda kapusta jak schabowy w panierce

Młoda kapusta obgotowana i smażona...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE