Kotlet schabowy w ekstra panierce

  • wyświetlono: 196 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

mega schabowy, namaczany w mleku z chrupiącą panierką

  • 10 porcje
  • Łatwy

Składniki

ok 0,5 kg. schabu
mąka
bułka tarta
2 jajka
mleko
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet schabowy w ekstra panierce

  • Mega schabowy1. Schab pokroić na plasterki, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Do miski wlać zimne mleko i przełożyć plastry schabu tak aby były dokładnie zamoczone. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie wyciągać kotlety i każdy dokładnie obtoczyć najpierw w mące, później w jajku a na koniec w bułce tartej. Kotlety smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jajkomąkamlekokotlet schabowybułka tarta
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schabowy w panierce ziemniaczanej

Dodane przez: Cukiereczek

Schabowy w panierce ziemniaczanej

Schabowy nie musi być nudny, wystarczy...

schabowy z płatkach kukurydzianych z papryką

Dodane przez: Neblina36

Schabowy w kukurydziano-paprykowej panierce

Prosta propozycja podania schabowego...

kotlet

Dodane przez: Kasja1986

Kotlet schabowy w panierce z suszonej kani

Wygląda jak tradycyjny schabowy,...

Cebulowy schabowy w cebulowej panierce

Dodane przez: monika016

Cebulowy schabowy w cebulowej panierce

Dziś na obiad poleca się cebulowy...

image-1rrbust

Dodane przez: agnieszka 93

schabowy w panierce z kaszy mannej

Schabowy troszkę inaczej :)