Kotlet schabowy w ekstra panierce

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

mega schabowy, namaczany w mleku z chrupiącą panierką

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 0,5 kg. schabu
    mąka
    bułka tarta
    2 jajka
    mleko
    sól, pieprz

Kotlet schabowy w ekstra panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mega schabowy 1. Schab pokroić na plasterki, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Do miski wlać zimne mleko i przełożyć plastry schabu tak aby były dokładnie zamoczone. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie wyciągać kotlety i każdy dokładnie obtoczyć najpierw w mące, później w jajku a na koniec w bułce tartej. Kotlety smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy