Kotlet schabowy pieczony pod startymi ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Super danie na obiad dla czteroosobowej rodzinki.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlet schabowy 4 szt.
    Ziemniaki 40 dag
    Ser żółty starty 10 dag
    Jajko 1 szt.
    Bułka tarta 1 łyżka
    Sól i pieprz do smaku
    Majeranek do smaku
    Brokuły mrożone 1 opakowanie
    Masło 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet schabowy pieczony pod startymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem z dodatkiem soli i pieprzu i ułożyć w naczyniu żaroodporny posmarowanym tłuszczem. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce , lekko odsączyć, wbić jajko, dodać bułkę tartą i przyprawić do smaku. Dobrze wymieszać i wyłożyć na kotlety, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez pół godziny. Brokuły ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odsączyć na sitku i wyłożyć na zapiekankę, polać stopionym, masłem i podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Schab Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować