Kotlet schabowy o smaku Prowansji

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szukam alternatywy dla tradycyjnych, nudnych schabowych. Te posmakują miłośnikom wyrazistych smaków.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe,
    sól, pieprz,
    zioła prowansalskie,
    mała śmietana 18%,
    1 jajko,
    10 dag sera żółtego,
    mąka i bułka tarta do panierowania,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet schabowy o smaku prowansji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy, nacieramy przyprawami i ziołami. Chłodzimy przez 30 minut.
  • 2. Ser ścieramy na małych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą. Kotlety panierujemy kolejno w śmietanie, mące. jajku i bułce. Smażymy na średnim ogniu na rumiano.

Porady

Kotlety muszą by dobrze schłodzone, by śmietana i panierka dokładnie "przyczepiły się" do mięsa i nie odpadły przy smażeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować