Kotlet schabowy o smaku Prowansji

  • wyświetlono: 373 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szukam alternatywy dla tradycyjnych, nudnych schabowych. Te posmakują miłośnikom wyrazistych smaków.

SG209169
  • 50min

Składniki

3 kotlety schabowe,
sól, pieprz,
zioła prowansalskie,
mała śmietana 18%,
1 jajko,
10 dag sera żółtego,
mąka i bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet schabowy o smaku Prowansji

  • 1. Kotlety rozbijamy, nacieramy przyprawami i ziołami. Chłodzimy przez 30 minut.
  • 2. Ser ścieramy na małych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą. Kotlety panierujemy kolejno w śmietanie, mące. jajku i bułce. Smażymy na średnim ogniu na rumiano.

Porady

Kotlety muszą by dobrze schłodzone, by śmietana i panierka dokładnie "przyczepiły się" do mięsa i nie odpadły przy smażeniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiataschabkotlety schabowekuchnia francuskafrancjaProwansjazioła prowansalskie

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlet schabowy

Dodane przez: aga888

Tradycyjny kotlet schabowy

Niekwestionowany król niedzielnego...

Mój Sposób Na Kotlet Schabowy

Dodane przez: gotowanietoproste

MÓJ SPOSÓB NA KOTLET SCHABOWY

Kotlet ze schabu nie jest aż takim...

Kotlet smarujemy musztardą z obu stron.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kotlet schabowy po chłopsku

Kotlet ma inny smak nie da się...

czosnkowy kotlet

Dodane przez: Anitka0804

Czosnkowy kotlet schabowy

Mocno czosnkowy plaster mięcha...

kotlet

Dodane przez: Anitka0804

Kotlet schabowy z sosem pieczarkowym

Pyszne, soczyste tradycyjne kotlety...

schab w panierce ze słonych konkursów

Dodane przez: kiciax1

Kotlet schabowy w panierce ze slonych krakersów

Jeśli znudziła Ci się tradycyjna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE