Szukam alternatywy dla tradycyjnych, nudnych schabowych. Te posmakują miłośnikom wyrazistych smaków.
50 min
Składniki:
3 kotlety schabowe,
sól, pieprz,
zioła prowansalskie,
mała śmietana 18%,
1 jajko,
10 dag sera żółtego,
mąka i bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia.
Kotlet schabowy o smaku prowansji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy, nacieramy przyprawami i ziołami. Chłodzimy przez 30 minut.
2.Ser ścieramy na małych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą. Kotlety panierujemy kolejno w śmietanie, mące. jajku i bułce. Smażymy na średnim ogniu na rumiano.
Porady
Kotlety muszą by dobrze schłodzone, by śmietana i panierka dokładnie "przyczepiły się" do mięsa i nie odpadły przy smażeniu.
Komentarze