Kotlet schabowy marynowany w cebuli z mlekiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niby zwykły schabowy, a tak naprawdę niezwykły marynowany przed smażeniem jest naprawdę delikatny i czuć wyrazisty smak mięsa. Jedno utrudnienie to takie kotlecik muszą troszkę w marynacie poleżeć najlepiej przygotować mięsko wieczór, żeby na następny dzień można było zrobić wyśmienity obiad. Gdy w danym dniu zdecydujemy się na taką wersje kotleta to minimum 4 godziny potrzymać w marynacie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlety schabowe ( u mnie 4 szt.)
    300 ml mleka
    1 cebula
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskie
    6 ziaren pieprzu
    ( można dodać parę ziaren kminku jak ktoś lubi)
    Jajko
    Ciut Vegety naturalnej i pieprz
    Bułka tarta
    Tłuszcz do smażenia ( smalec/ olej wg. Uznania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet schabowy marynowany w cebuli z mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet schabowy marynowany w cebuli z mlekiem 1. Kotlety pokrojone na plastry. Rozbić tłuczkiem dajemy do półmiska na to kroje cebule i zalewam mlekiem tak żeby całe mięso z cebula było przykryte mlekiem. Dodajemy przyprawy. Odstawiamy do lodówki na min.4h ( najlepiej wieczorem przygotować na dzień następny).
    Jajko roztrzepać doprawić Vegetą i pieprzem, obtaczamy kotlety najpierw w jajku potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    (Dodatkowo można odsączoną cebulę usmażyć i na koniec i dodaje do ziemniaków)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować