kotlet rybny z ziemniaczkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

przepis ten jest całkowita odmiennością zwyczajnej ryby, wystarczyla odrobina wyobrazni i potrawa gotowa

  • 40 min

Składniki:


  • • ok. 1/2 kg filetów rybnych
    • 1 jajko
    • 4 łyżki tartej bułki
    • mleko
    • cytryna
    • przyprawa do ryb
    • sól, pieprz do smaku
    • szczypiorek
    • bułka lub kromka chleba

Kotlet rybny z ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlet rybny 1. PRZYGOTOWANIE:
    Filety umyć i posiekać na drobne kawałeczki lub zmielić. Wycisnąć trochę soku z cytryny i dobrze wymieszać z pokrojoną rybą i wstawić przynajmniej na godzinkę do lodówki. Dodać posiekany szczypiorek. Bułkę lub kromki chleba namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do filetów. Wbić 1 jajko, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Z dobrze wymieszanych składników formować kotlety jak na mielone, panierować w jajku, następnie obtoczyć w bułce tarte i smażyć z obu stron na złoty kolor. Zamiast szczypiorku można dodać koperek lub natkę pietruszki. Podawać z ziemniaczkami usmażonymi w łódki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy