Kotlet po królewsku z salami, boczkiem i szynką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis jeszcze ze starych czasów praktyk w restauracji. Pyszny i sycący :)

  • 60 min

Składniki:

  • na 1 szt.


    schab około 12dag na osobę
    plaster sera salami 1 cm
    grubszy plaster boczku
    dwa plasterki szynki
    plaster pomidora
    gałązka natki pietruszki
    sól, pieprz
    u mnie knorr do mięs
    jajko
    bułka tarta
    mąka
    olej

Kotlet po królewsku z salami, boczkiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlet dokładnie rozbijamy od wewnątrz na zewnątrz, uważając by zbytnio nie podziurawić mięsa.
    Płat powinien być na tyle duży by swobodnie móc zrobić sakiewkę.
    Mięso oprószamy solą i pieprzem, kładziemy dwa plasterki szynki, ser, boczek, pomidor, pietruszkę, posypujemy przyprawą.
    Zawijamy tworząc sakiewkę, panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na mniejszym ogniu tak by kotlet zbytnio się nie przypiekł i usmażył w środku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy