Kotlet nadziewany Góralski przysmak

4.5 (145 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczny i kolorowy pomysł na nietuzinkowy obiad. Przepis mam od mojej mamy.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na Góralski przysmak:

    2 podwójne duże filety z kurczaka
    papryka konserwowa
    20 dag boczku wędzonego
    ogórki konserwowe
    cebulka perłowa(marynowana w słoiku)
    20 dag szynki
    patyczki szaszłykowe (długie)

    Składniki na panierkę:
    2 jaja
    pieprz
    sól
    przyprawa typu delikat( do mięsa)
    bułka tarta (osobno)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Kotlet nadziewany góralski przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszłyki-baza kotleta 1. Zaczynamy od przygotowania szaszłyków: boczek, szynkę, paprykę konserwową i ogórki kroimy w grubą kostkę. Pokrojone składniki i cebulkę perłową nabijamy na szaszłyki( zostawiając ok. 3 cm. wolnego miejsca na bokach patyczków). Ja wykonałam 8 szaszłyków.
  • szaszłyki z filetem w panierce 2. Filety dzielimy na 8 porcji( sporych- mają owinąć szaszłyk). Rozklepujemy lekko, by nie porwać mięsa.Każdy szaszłyk owijamy filetem, tak , aby zakryć całą zawartość szaszłyka. Wkładamy do panierki. Potem do bułki tartej.
  • usmażone kotlety 3. Smażymy w głębokim tłuszczu ok. 3-4 min z każdej strony.Patyczki delikatnie wyciągamy z usmażonego kotleta,kroimy na 2 równe połowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

4.5 (206 ocen)

Opublikowany w Magazynie
chleb góralski

To może cię zainteresować