Kotlet mielony z dorsza

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 800 g filetów z dorsza
    2 bułki wrocławskie
    2 jajka
    1 cebula
    1 łyżka smalcu
    sól ,pieprz
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet mielony z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z dorsza zemleć w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą bułką oraz ze zrumienioną na tłuszczu cebulą. Dodać jajka ,sól i pieprz. Formować kotlety obtaczając w bułce tartej. Smażyć na smalcu na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować