Kotlet mielony jak zraz

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

szybko i smacznie

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 czerstwa bułka
    2 jajka
    3 ząbki czosnku
    1/2 czerwonej papryki
    20 dag boczku surowego wędzonego
    5 ogórków kiszonych
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    smalec do smażenia

Kotlet mielony jak zraz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przełożyć do miski.
    Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć i dodać do mięsa.
    Czosnek przecisnąć przez praskę i razem z solą i pieprzem dodać do mięsa.
    Masę mięsną dokładnie wymieszać.
    Ogórki pokroić w ósemki a paprykę i boczek w paski.
    Porcję masy mięsnej rozłożyć na ręce.
    Na środku ułożyć kawałek papryki, ogórka i boczku.
    Zlepić formując zraza.
    Obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
    Podawać najlepiej z ziemniakami i ulubiona surówką.

Komentarze

Podobne przepisy