Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bo tak mi zostało po pierogach...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 250 g pieczonego kurczaka
    natka pietruszki
    maggi
    garść suszonych grzybów
    150 g kapusty kiszonej
    liść laurowy
    jajko
    bułka tarta
    sól ,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi.
    Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy przez godzinę na średnim ogniu.
    Mięso i kapustę łączymy ze sobą ,dodajemy cebulę i jajko (jeśli masa jest „lejąca” możemy dodać bułkę tartą) ,składniki mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy kształtujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować