Kotlet drobiowy pod smażoną cebulką z serkiem Hochland.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczne mięsko drobiowe. Łatwe do przygotowania z dostępnych składników w każdym domku. Idealne do drugiego dania.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 duża cebula
    4 plasterki serka Hochland
    Przyprawa do kurczaka/ sól/ pieprz
    Tłuszcz do smażenia

Kotlet drobiowy pod smażoną cebulką z serkiem hochland. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzielimy mięsko na 4 kotlety, oprószamy przyprawami i dajemy na rozgrzany tłuszcz na patelni zapiekamy z jednej strony. W miedzy czasie kroimy cebulkę i wrzucamy posiekaną cebulkę. Odwracamy kotlety. Usmażoną na złoty kolor cebulkę układamy na zapieczonej już stronie kotleta i jak już zapieczona jest druga strona kotleta przykrywamy serkiem Hochland – trzymamy jeszcze 1 min. I ściągamy gotowe do jedzenie. ( serek roztopi się szybciutko). Można dodatkowo urozmaicić danie dodając ketchup lub sos czosnkowy. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy