300 g fileta z indyka
2 małe cebule
1 jajk
3/4 puszki fasoli bialej
30 g siemienia lnianego
400 g pomidorów
300 g brokuła (ok. 1/2)
sól, pieprz
słodka papryka
Kotleciki zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Indyka pokroić w drobna kostkę, dodać jajko, 1 pokrojoną cebulę, odsączoną fasolę, zielone siemię lniane i przyprawy. Wymieszać i formować nieduże pulpeciki. Ukladać je w naczyniu do zapiekania. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, podobnie jak cebulę i rozłożyć na pulpetach. Brokuła podzielić na różyczki i rozsypać na wierzchu. Posypać przyprawami, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Można podawać z ziemniakami. Smacznego :)
Porady
Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji podanej z 170 g ziemniaków to 381 kcal.
Węglowodany 59,1 g
Tłuszcz 5,6 g
Białko 24,2 g
Komentarze