Kotleciki zapiekane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotleciki zapiekane. Lekki, zdrowy obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g fileta z indyka
    2 małe cebule
    1 jajk
    3/4 puszki fasoli bialej
    30 g siemienia lnianego
    400 g pomidorów
    300 g brokuła (ok. 1/2)
    sól, pieprz
    słodka papryka

Kotleciki zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w drobna kostkę, dodać jajko, 1 pokrojoną cebulę, odsączoną fasolę, zielone siemię lniane i przyprawy. Wymieszać i formować nieduże pulpeciki. Ukladać je w naczyniu do zapiekania. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, podobnie jak cebulę i rozłożyć na pulpetach. Brokuła podzielić na różyczki i rozsypać na wierzchu. Posypać przyprawami, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Można podawać z ziemniakami. Smacznego :)

Porady

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji podanej z 170 g ziemniaków to 381 kcal. Węglowodany 59,1 g Tłuszcz 5,6 g Białko 24,2 g

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy